Επισκευή Κοσμημάτων

Συνήθως φοράμε κοσμήματα τα οποία “κουβαλούν” μία ιστορία πάνω τους! Μικρή ή μεγάλη! Είτε λοιπόν φοράμε ένα κόσμημα που έχει συναισθηματική αξία, είτε επειδή απλά μας αρέσει, μέσα στο χρόνο επέρχεται μία φυσική φθορά.

Τα κοσμήματα σας πρέπει να επισκευάζονται μόνο από έναν χρυσοχόο που έχει εμπειρία σε επισκευή και κατασκευή κοσμημάτων. Η πείρα και η συνεργασία μας με έμπειρους τεχνικούς μπορούν να σας εξασφαλίσουν το τελειότερο αποτέλεσμα στην επισκευή κοσμημάτων.

Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν τα παρακάτω:

  • Καθαρισμός με υπερήχους:

Αφαιρεί απαλά βρωμιά, σκόνη και λίπη ακόμα και από τα ποιο δυσπρόσιτα σημεία του κοσμήματος. Είναι απαραίτητος για κοσμήματα που έχουν να φορεθούν πολύ καιρό, είτε για αυτά που “κληρονομήσαμε” από κάποιον ή και άλλα που αποθηκεύτηκαν χωρίς να καθαριστούν.

  • Έλεγχος των λίθων:

Όσο καλά κι αν είναι δεμένη μια πέτρα πάνω σε ένα κόσμημα με τον καιρό μπορεί να χαλαρώσει κι έτσι να τη χάσετε. Εμπιστευτείτε έναν ειδικό για τον έλεγχο αυτό κυρίως αν πρόκειται για πολύτιμους λίθους. Μην ανοιγοκλείνετε ποτέ τα “δοντάκια” που συγκρατούν μια πέτρα γιατί αποδυναμώνονται και σπάνε.

Αν υπάρχει οποιαδήποτε φθορά πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν γιατί ενδέχεται να βλάψουν και την πέτρα  

  • Αντικατάσταση λίθων:

Αν έχει χαθεί μια πέτρα από το κόσμημα σας, έχει ραγίσει ή απλά πλέον δε σας
αρέσει μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κάποια άλλη. Αλλάζοντας μια πέτρα θα αλλάξει όλο το κόσμημα.

  • Σπασμένα κοσμήματα ή κουμπώματα:

Αν δεν επισκευαστούν ΜΗΝ τα φοράτε γιατί θα τα χάσετε. Ελέγξτε τακτικά τα κουμπώματα, τα σημεία που ενώνονται τα κοσμήματά σας και γενικά όπου μπορεί να υπάρχει φθορά από τη χρήση και δώστε το για επισκευή άμεσα.

  • Χάραξη:

Χαράζουμε σχεδόν οτιδήποτε με Laser ή Καλλιγραφικά επάνω σε κοσμήματα, αναπτήρες, μπρελόκ κ.τ.λ.

  • Αλυσίδες ασφαλείας:

Οι αλυσίδες χεριού κυρίως όταν είναι βαριές, οι χειροπέδες αλλά και τα καλά σας ρολόγια καλό είναι να έχουν αλυσίδα ασφαλείας έτσι ώστε σε περίπτωση που κατά λάθος ανοίξει το κούμπωμα τους να έχουν μια δεύτερη ασφάλεια για να μην τα χάσουμε.

  • Επιχρύσωση, επιπλατίνωση κοσμημάτων
  • Αλλαγή μεγέθους δαχτυλιδιών ή αλυσίδων

 

Οι τιμές πάντα εξαρτώνται από την φθορά, το μέγεθος, την επιφάνεια του κοσμήματος καθώς και από τα καράτια (χρυσά).